Mint minden sportnál, itt is különféle felszerelésekkel, eszközökkel találkozhatunk. Az ár kb. 10-15 ezer Ft-tól a "csillagos ég". Vannak markerek (így hívják a paintballban a fegyvereket), amikért több százezer forintot is elkérnek.

Az alacsony árfekvésű markerek a nagyon kezdőknek valóak, bár én személy szerint nem ajánlanám senkinek. Inkább költsünk rá még 10-20 ezer forinttal többet és akkor már használható, egészen precíz paintball markert birtoklunk. Persze attól is függ, milyen körülmények között szeretnénk játszani, ugyanis többféle lehetőség van. Különböző markerek vannak a természet kedvelőinek, tehát akik erdőben szeretnének játszani, illetve a terem/versenypaintball szerelmeseinek. Ezekkel a játéktípusokkal máskor foglalkozunk majd, csak megemlítettem őket.

Az erdőbe játszóknak (woodsball) strapabíróbb, de "mostohább" markert ajánlunk. Mit értek azalatt, hogy mostoha? Nincs nagy szervízigénye, inkább csak olajozást igényel. Amivel mi játszunk az a Tippmann híres középkategóriás markere, a 98-as. Ára 40-50 ezer forint körül mozog a hazai piacon. Kopása átlagfelhasználás mellett csekély, karbantartása egyszerű. Gyakori használat mellett is évente - két évente kell benne gumigyűrűt, illetve kalapácsot cserélni, aminek az ára 3-4 ezer forint körül mozog. Legnagyobb előnye, hogy az egyik legjobban tuningolható marker a piacon. Mit jelent, hogy tuningolás? Veszel egy alap verziót belőle és félautomatából átalakítod automatává, cserélsz rajta csövet a precizitás érdekében stb.. Ezekről majd később írok egy másik bejegyzésben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vannak magasabb árfekvésű woodsball markerek is, kinek mit bír a pénztárcája. Ezek már általában automaták, elektromos ejtőtárral rendelkeznek (ami a másodpercenkénti ellőtt golyók számát növeli) és természetesen precizitásuk is jobb. Ha valakinek nincs rá egyből százezer forintja ezért ajánlom a fentebb említett 98-as típusú Tippmann markert, mert szinte úgy fel lehet tuningolni, mint amit ezek a drágább típusok tudnak.

Az airball kedvelőinek drágább fegyverre van szükségük. Aki a fentebb említett Tippmann 98-as típusát használja airballra az nem is igazi airballos. Erre a célra inkább a Proto, DXS és hasonló márkák markerjeit ajánljuk. Kialakítás szempontjából is teljesen más egy airball fegyver, mint látható a képen:


 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kérdésed van, nem tudsz dönteni vagy vásárolni akarsz, keress fel minket bátran!

Segítünk mindenben! Próbáljuk legolcsóbban megszerezni neked a markert, ha vásárolni szeretnél!

web: www.fraglimit.hu

e-mail: info@fraglimit.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://paintballgyor.blog.hu/api/trackback/id/tr101992270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása